Döbbenet

Mindig van valami...

2017. július 17

Tegnap szülinapoztunk, mert a legkisebb lányom 13 éves lett. Gondolhatjátok, hogy a hétvége mennyire volt diétás... Naná, hogy nem nagyon. Bár a szombati grillezésnél még egész jók voltunk, de a tegnapi nap kicsit betette a kaput. :-))

Sebaj, azért nem fogjuk feladni, meg hát eldöntöttük eleve, hogy nem leszünk drasztikusak. Márpedig ha szülinap van, akkor nyilván nem fogunk kőkeményen diétázni.

Szombaton, miután haza értünk a grillezésről úgy majdnem este fél 11h-re, el kezdett vérezgetni az orrom. Nem nagyon, de amikor éreztem, hogy folyik, ki kellett fújnom és akkor vérzett... Majd pár perc múlva újra, és aztán újra és újra... Mikor már majdnem másfél órája vérezgetett, akkor már kicsit kezdtem aggódni, aminek egyenes következménye sajnos, hogy elindul a pánikom. A vérnyomásom persze, hogy kicsit felugrott, úgyhogy az utóbbi időben szokásos fél tablettámat gyorsan bekaptam, aztán írtam Évinek, hogy akkor ez most mi a fene. Szerencsémre Évi is kicsit éjjeli bagoly, úgyhogy hamarosan jött is a válasz:

Igen, ez a Herzeptintől bőven lehet, és hogy kell a magasabb 4-5000mg dózis C-vitamin az erek miatt, mert hogy a Herzeptin is majdnem olyan mint a kemo, stb... Közben gyorsan elolvastam pár leírást, és hát igen. Ennek is kell majd 6-7 hónap, mire kiürül a szervezetből. Az egyik oldalról egy nagyon jó gyógyszer, már amennyire egy gyógyszer lehet jó, de a másik oldalról iszonyatosan sok mellékhatása lehet a leggyengébbektől a legrosszabbakig.

Mivel ugye a C-vitamint említette Évi, mindjárt sejtettem, hogy mi is a bajom... A nagyobb, 1000mg hatóanyagtartalmú C-vitaminom elfogyott 2 hete, és azóta csak az itthoni tartalékot szedtem, ami jóval kevesebb mg. Ennek tehát meg is lett az eredménye, úgyhogy gyorsan géphez ültem és meg is rendeltem online az újabb adagot. holnap talán már meg is érkezik és akkor gyorsan feltölthetem magam újra. Nem semmi azért, hogy egy viszonylag egyszerű és könnyen beszerezhető dolog hogy tud hiányozni a szervezetnek. Az biztos, hogy erre is ezentúl jobban odafigyelek, mert a vérezgetés eredményeképpen kisebesedett az orrom belül, és ez nem valami kellemes. Elő is szedtem megint azt az olajos orrspray-t, amit anno már használtam még a kemo alatt, úgyhogy bízom benne, hogy gyorsan rendbe fog jönni.

A szobabicómat el kezdtem használni :-))) És itt jön a döbbenet... :-(((

Tegnapelőtt még azt hittem, hogy az a 2 perc, amit tekertem rajta próbaképp, az csak "véletlenül" volt fárasztó. Hát most rá kellett jönnöm, hogy nem... :-((( 

Ma 5 kemény percet sikerült tekernem és iszonyatosan elfáradtam. A kondim a béka sejhaja alatt van. Ez szörnyű és egyenesen borzasztó. :-(((

Tavaly, amikor csináltam a diétámat, 40-60 perceket tekertem. Most meg 5 perc után kitikkadtam. Lesz mit javítani magamon...

Szóval továbbra is harcra fel!!! Akik esetleg hasonló cipőben járnak, ne keseredjenek el. Leszünk mi még sokkal jobb kondiban és sokkal jobb formában, csak egy "kicsit" meg kell dolgoznunk érte. :-))

Ajánló
Kommentek
  1. Én